vineri, 18 decembrie 2015

Curmalele pot vindeca numeroase boli

Curmalele pot vindeca numeroase boli, inclusiv anemia, hipercolesterolemia, si chiar cancerul. Datorita continutului bogat in fier si mi... thumbnail 1 summary
Curmalele pot vindeca numeroase boli, inclusiv anemia, hipercolesterolemia, si chiar cancerul.

Datorita continutului bogat in fier si minerale, curmalele sunt folosite cu succes in tratamentele naturiste. Aceste fructe delicioase pot vindeca numeroase boli, inclusiv anemia, hipercolesterolemia, si chiar cancerul.

Bogate in fier

Curmalele sunt o sursa importanta de fier, ceea ce le recomanda in tratamentul anemiei. 100 g de curmale contin 11% (0,9) din doza zilnica recomandata de fier, pe care corpul il foloseste pentru a transporta oxigenul catre celule. Curmalele pot asigura un aport adecvat de fier, mai ales in randul adolescentilor si al femeilor gravide, care au foarte mare nevoie de acest mineral.

Vitamine pentru ochi sanatosi

Curmalele contin vitamine ce sprijina sanatatea vederii. Ele contin compusi precum luteina si zeaxantina, care pot imbunatati vederea si proteja ochii de deteriorari maculare. Consumul regulat de curmale amelioreaza, in timp, acuitatea vizuala.

Trateaza diareea

Curmalele sunt deosebit de eficiente in tratamentul diareei si in reechilibrarea florei intestinale sanatoase, datorita continutului lor mare de calciu. Consumul regulat de curmale sprijina sanatatea colonului prin cresterea numarului de bacterii benefice.

Trateaza constipatia

Curmalele sunt foarte indicate pentru persoanele ce sufera de constipatie, deoarece ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Pune cateva fructe intr-un pahar cu apa si lasa-le sa stea asa peste noapte. Pana a doua zi, curmalele isi vor lasa sucul in pahar, suc pe care il poti folosi pe post de laxativ si adjuvant al functiei intestinale. In plus, multumita continutului mare de fibre alimentare, curmalele accelereaza metabolismul. 100 g de curmale contin 8,5 g de fibre.


Usureaza nasterea


Potrivit rezultatelor unei cercetari publicate in Jurnalul Universitar de Stiinta si Tehnologie, femeile care au consumat curmale in ultimele saptamani de sarcina au avut o nastere mai usoara. Avantajul suplimentar al curmalelor este ca ajuta inclusiv la reechilibrarea greutatii corporale dupa sarcina.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu