vineri, 18 decembrie 2015

Consumul de somon protejeaza vederea si previne cancerul

Este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de peşte, proprietăţile sale fiind validate de numeroase studii ştiinţifice. Adorat şi de nutr... thumbnail 1 summary
Este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de peşte, proprietăţile sale fiind validate de numeroase studii ştiinţifice. Adorat şi de nutriţionişti, dar şi de bucătari, este un aliment gustos şi sănătos.
Somonul sau somonul de Atlantic, somonul atlantic (Salmo salar) este un pește teleostean, răpitor, migrator, din familia salmonide (Salmonidae), răspândit în bazinele hidrografice nord-atlantice. Este un pește cu mare valoare economică și pentru pescuitul sportiv. Gustul său rafinat, dar intens, l-a propulsat printre vedetele gastronomiei gourmet, având în acelaşi timp şi o valoare nutritivă ridicată.
Previne degenerescenţa maculară

Consumul de somon are un rol semnificativ în protejarea vederii, fiidn de ajutor în prevenirea degenerescenţei maculare.
Previne afecţiunile cardiovasculare

Datorită acizilor Omega 3 conţinuţi, somonul are rol protector asupra sistemului cardiovascular, consumul său fiind util în reducerea riscului de apariţie a unor afecţiuni precum infarctul miocardic, hipertensiunea arterială sau a accidentelor casculare cerebrale.
Previne cancerul

Peşte bogat în vitamina A şi D, seleniu şi acizi graşi Omega 3, somonul ajută la reducerea riscului de apariţie a unor tipuri de cancer, precum cel de sân, cel de colon sau cel de prostată.
Puternic efect antiinflamator

Tot datorită acizilor graşi Omega 3, somonul este eficient în prevenirea inflamaţiilor cronice.
Previne Parkinsonul şi Alzheimerul

Acizii graşi Omega 3, alături de  vitaminele A şi D, de aminoazici şi de seleniu, ajută la protejarea sistemului nervos. Astfel, consumul de somon este eficient în prevenirea a două dintre cele mai necruţătoare maladii: Alzheimerul şi Parkinsonul. 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu