Este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de peşte, proprietăţile
sale fiind validate de numeroase studii ştiinţifice. Adorat şi de
nutriţionişti, dar şi de bucătari, este un aliment gustos şi sănătos.
Somonul
sau somonul de Atlantic, somonul atlantic (Salmo salar) este un pește
teleostean, răpitor, migrator, din familia salmonide (Salmonidae),
răspândit în bazinele hidrografice nord-atlantice. Este un pește cu mare
valoare economică și pentru pescuitul sportiv. Gustul său rafinat, dar
intens, l-a propulsat printre vedetele gastronomiei gourmet, având în
acelaşi timp şi o valoare nutritivă ridicată.
Previne degenerescenţa maculară
Consumul de somon are un rol semnificativ în protejarea vederii, fiidn de ajutor în prevenirea degenerescenţei maculare.
Previne afecţiunile cardiovasculare
Datorită
acizilor Omega 3 conţinuţi, somonul are rol protector asupra sistemului
cardiovascular, consumul său fiind util în reducerea riscului de
apariţie a unor afecţiuni precum infarctul miocardic, hipertensiunea
arterială sau a accidentelor casculare cerebrale.
Previne cancerul
Peşte
bogat în vitamina A şi D, seleniu şi acizi graşi Omega 3, somonul ajută
la reducerea riscului de apariţie a unor tipuri de cancer, precum cel
de sân, cel de colon sau cel de prostată.
Puternic efect antiinflamator
Tot datorită acizilor graşi Omega 3, somonul este eficient în prevenirea inflamaţiilor cronice.
Previne Parkinsonul şi Alzheimerul
Acizii
graşi Omega 3, alături de vitaminele A şi D, de aminoazici şi de
seleniu, ajută la protejarea sistemului nervos. Astfel, consumul de
somon este eficient în prevenirea a două dintre cele mai necruţătoare
maladii: Alzheimerul şi Parkinsonul.
vineri, 18 decembrie 2015
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu
Trimiteți un comentariu