Punand in farfurie cele mai bune alimente pentru articulatii, aveti posibilitatea de a preveni deteriorarea cartilajului articular si de a va proteja incheieturile prin reducerea inflamatiei si durerii.
Cele mai bune alimente pentru articulatii: alimente bogate in sulf
Usturoiul, ceapa, ouale, conopida si sparanghelul sunt unele dintre
cele mai bogate in sulf, un mineral utilizat de organism la refacerea
tesutului osos, cartilajului si tesutului conjunctiv. Sulful faciliteaza
de asemenea absobtia calciului, ceea ce este excelent intrucat calciul
este esential pentru sanatatea aparatului osteo-articular.
Cele mai bune alimente pentru articulatii: peste gras
Potrivit Fundatiei Americane a Artritei, pe lista cu cele mai bune
alimente pentru articulatii sunt obligatorii: somonul, heringul, tonul,
macroul si alte sortimente de peste gras, care actioneaza asemenea unor
medicamente antiinflamatoare. Explicatia: pestele provenind din ape reci
contine foarte multi acizi omega 3, care reduc inflamatia si durerile
articulare. In acest scop, medicii recomanda sa mancam peste cel putin
de doua ori pe saptamana.
Cele mai bune alimente pentru articulatii: fructe si legume
Peste jumatate din cantitatea de alimente consumate zilnic trebuie
sa fie alcatuita din legume si fructe, pe cat posibil proaspete,
neprelucrate termic. Aceste alimente pline de vitamine si minerale
asigura un aport crescut de fibre, care reprezinta un mijloc natural de
control al greutatii corporale. Puneti pe masa legume verzi (spanac,
brocoli) si legume portocalii (morcovi, cartofi dulci, dovleac), iar in
ceea ce priveste fructele alegeti-le cat mai colorate, bogate in
antioxidanti care previn imbatranirea articulatiilor.
Cele mai bune alimente pentru articulatii: nuci si seminte
Daca aveti pofta de rontait, alegeti nuci, migdale, fistic,
seminte, fiindca sunt unele dintre cele mai bune alimente pentru
articulatii. Aceste gustari delicioase abunda in grasimi mononesaturate,
care combat inflamatia.
Cele mai bune alimente pentru articulatii: turmeric Obisnuiti-va sa
folositi turmericul la condimentarea mancarurilor. Un praf de curry,
condimentul asiatic pe baza de turmeric, adaugat la salate, piept de
pui, peste va ajuta sa dati savoare deosebita preparatelor, dar si sa
alungati durerile articulare. Totul se datoreaza curcuminei, pigmentul
galben din turmeric, dotat cu proprietati antiinflamatoare si
antioxidante.
Niciun comentariu
Trimiteți un comentariu