Perele contin apa in proportie de 80%, fibre, fier,
vitaminele C, A, E, cele din complexul B, acid folic, enzime,
antioxidanti si minerale precum zinc, sodiu, clor, calciu, magneziu,
potasiu, cupru si mangan. Au un indice glicemic redus (30), motiv pentru care sunt digerate si absorbite mult mai lent fata de alte alimente.
Pentru
a beneficia de proprietatile acestor fructe hipoalergenice se recomanda
consumul cu tot cu coaja. De asemenea, atat para in sine, cat si sucul
sunt adevarate medicamente naturale pentru organism.
Beneficiile perelor
1. Reduc inflamatiile
Perele
pot fi utile in tratarea inflamatiei mucoaselor, in tulburarile
cronice, artrita si guta. Sunt recomandate in prevenirea obezitatii,
diabetului si a bolilor coronariene.
2. Scad colesterolul
Avand
un continut bogat de fibre, perele reduc nivelul colesterolului "rau",
micsorand astfel riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.
3. Regleaza glicemia si ajuta digestia
Perele
contin mult mai multe fibre fata de alte fructe, fapt pentru care ajuta
la digestie, insa joaca si un rol important in mentinerea glicemiei in
limite normale prin incetinirea absorbtiei carbohidratilor din intestin
in sistemul circulator sangvin.
4. Regleaza tensiunea
Prin
continutul bogat de potasiu ajuta la reglarea tensiunii arteriale si,
fiind o sursa de pectine si bioflavonoide, au un puternic efect
antioxidant.
5. Previn anemia
Consumul acestor fructe stimuleaza formarea globulelor rosii si combate anemia.
6. Previn cancerul
Totodata,
perele contin acid hidroxicinamic, care s-a dovedit ca ajuta la
prevenirea cancerului de stomac si a celui pulmonar la femei. Un alt
nutrient care se regaseste in compozitia perelor, cuprul, ajuta la
prevenirea cancerului de colon.
7. Ajutor in tratarea refluxului
De
asemenea, perele sunt recomandate copiilor care sufera de reflux
gastroesofagian, deoarece ele nu afecteaza mucoasa stomacului.
8. Trateaza constipatia
Perele
au si capacitatea de a preveni si trata constipatia datorita pectinei,
care este diuretica si poate avea un efect laxativ usor.
9. Efect calmant
Printre
alte beneficii ale consumului de pere se numara si efectul sedativ si
calmant asupra sistemului nervos, la fel ca al unui medicament de
combatere a efectului stresului.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu
Trimiteți un comentariu