miercuri, 6 ianuarie 2016

Ce fructe trebuie sa consumi ca sa ai energie multa

Pentru a te ajuta sa obtii un boost de energie , in mijlocul zilei, am decis sa facem un top practic al acelor fructe care iti dau energ... thumbnail 1 summary
Pentru a te ajuta sa obtii un boost de energie, in mijlocul zilei, am decis sa facem un top practic al acelor fructe care iti dau energie, care te invioreaza rapid, exact cand ai nevoie!

Iata ce fructe trebuie sa consumi si de ce!

Banane

Primul lucru la care ne gandim cand vorbim de o gustare sanatoasa si de acele fructe care iti dau energie este banana. Bananele sunt pline de fibre, potasiu si zaharuri, cum ar fi glucoza, fructoza si sucroza si sunt gustarea perfecta pentru momentele in care esti lipsita de vlaga si de energie.

In plus, acestea sunt bogate in antioxidanti si carbohidrati sanatosi, care se transforma intr-un adevarat combustibil pentru organism. De asemenea, bananele sunt usor de digerat si sunt potrivite pentru un mic dejun satios (cu iaurt, cereale sau unt de arahide), sau ca gustare, peste zi,

Struguri

Pentru un plus de energie, strugurii sunt solutia ideala. Acestia contin nenumarate componente benefice sanatatii, printre care si Vitamina B1, care are grija si de buna functionare a sistemului nervos. Consumul de struguri iti va asigura mentinerea unui nivel optim de fier si minerale din organism. Fierul este foarte important, lipsa acestuia declansand stari de moleseala si lipsa de energie. De asemenea, daca organismul este lipsit de acest element, iti va fi dificil sa te concentrezi!

Ananas

Ananasul este o sursa excelenta de energie, numarand printre nutrienti Vitamina C si manganese, elemente care joaca un rol important in gestionarea resurselor de energie ale organismului. Datorita nivelului ridicat de zaharuri din compozitia ananasului, acesta ar trebui consumat in cantitati moderate de catre persoanele care sufera de diabet sau care incearca sa scape de kilogramele in plus.

Portocale

Portocalele au un continut ridicat de apa, fribre, carbohidrati si vitamine, care te vor reincarca instantaneu cu energie. In plus, consumul de portocale ajuta circulatia sangvina de la nivelul creierului, lucru care stimuleaza intregul organism. Acest fruct din categoria citricelor este doldora de Vitamina C si zaharuri naturale care iti vor ridica nivelul de energie. Portocalele sunt perfecte pentru sezonul de iarna si le gasesti peste tot! Pentru un inceput de zi in forta, mananca la micul dejun o portocala sau bea un pahar cu suc proaspat.

Mere

Conform unor studii de specialitate, merele sunt o metoda mai buna de a ne trezi dimineata decat cafeaua. Asadar, ele se numara printre primele 5 fructe care iti dau energie din plin! Carbohidratii, fibrele si glucoza transforma merele intr-un fruct care este digerat intr-un ritm lent, dar care asigura un aport constant de energie, pentru o perioada mai lunga de timp. Din pacate, aceste proprietati se pierd daca merele sunt gatite sau daca sunt transformate in suc. Asadar, cel mai potrivit ar fi sa consumi mere proaspete, cu coaja. Iar pentru un efect de satietate, poti adauga acestei gustari si un cubulet de branza.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu